Сателитната музикална компания Sirius XM Holdings ще купи американската услуга за стрийминг

...
 Сателитната музикална компания Sirius XM Holdings ще купи американската услуга за стрийминг
Коментари Харесай

Sirius XM дава 3,5 млрд. долара за услугата за музикален стрийминг Pandora

 Сателитната музикална компания Sirius XM Holdings ще купи американската услуга за стрийминг на музика Pandora в договорка на стойност 3,5 милиарда $, които ще бъдат платени напълно в акции. Тя ще помогне на Pandora в борбата с възходящата конкуренция в стрийминга от Spotify и Apple Music, предава Ройтерс.
Sirius XM, следена от компанията Liberty Media на медийния магнат Джон Малоун, си построи име, като обезпечава над 175 канала на автомобилните водачи, само че доста изостава от Pandora, Spotify Technology и Apple при мобилното и стрийминг наличие.

Сделката дава на двете компании пазарна стойност от към 34 милиарда $, като надхвърляцената от 31,2 милиарда $ на Spotify и следва придобиването от Sirius на дял от 15% от Pandora на стойност 480 млн. $ предходната година.

Очаква се договорката да генерира доходи от над 7 милиарда $ през 2018 година Според анализаторите двете компании значително се допълват.

„ SIRI не може да предложи радио на поискване и услуги по поръчка, а Pandora предлага и двете “, споделя Майкъл Пачтър, анализатор в компанията Wedbush Securities в Лос Анджелис.„ Sirius може да слее радио бизнеса на Pandora с бизнеса с абонаментните си услуги и също по този начин може да стартира да предлага услуги по поръчка на огромната си база от клиенти “, добавя той.

 

Pandora пробва да си завоюва позиция в промишленост, в която съперниците постоянно прибавят нови характерности, дават отстъпки и оферират повече наличие, в това число изявленията с известни музиканти.

Акционерите на Pandora ще получат 1,44 новоемитирани акции на Sirius XM за всяка притежавана акция.

Ако договорката бъде финализирана, Pandora ще би трябвало да заплати или 52,5 млн. $, или 105 млн. $ според от събитията, заяви компанията.

Sirius XM осведоми след договорката, която се чака да бъде приключена през първото тримесечие на 2019 година, че акционерите на Pandora ще имат 8,6% от бъдещата компания.

Главният изпълнителен шеф на Sirius XM Джеймс Майер сподели по време на конферентен диалог, че компанията е водила договаряния с Pandora още преди основният й изпълнителен шеф Роджър Линч да встъпи в служба през август предходната година.

„ Проведохме диалог преди 15 месеца. Честно казано, тогава не успяхме да реализираме съглашение за цената “, съобщи Майер.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР